Наричат
кокосовата палма ‘’Дървото на живота’’ терапевтичните и козметични
свойства на кокоса се използват като храна и лекарство още от
древността. Кокосовата мазнина e ценнa за здравето на
човека, нейната консумация може да подпомогне организма да достигне едно
прекрасно здраве, цялостен баланс и хармония ускорявайки метаболизма и
повишавайки енергийните нива.
Офертата включва;
Органично кокосово масло 500 мл
Нерафинирано, студено пресовано, без оцветители, не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан.
Произход: Шри ланка
Вносител:Е.Т.Бурел-Валери
Наков
Продукта е
със срок на годност: януари 2014г.
Косовото масло/олио се състои от повече от 90% сурови наситени
мазнини, то е важен и ценен строителен материал за всяка клетка в
човешкото тяло. Може да се използва както за хранене, така и с
козметични цели - например за масла за кожата
Грижа за кожата;
Помага в борбата срещу стареенето, като го забавя. Кокосовото масло е пълно с
антиоксиданти, които облекчават сърдечносъдовите проблеми и стареенето
на кожата. Кокосовото масло не само, че помага на кожата ви да мине по-леко през
процеса на стареене, но е и отличен овлажнител. Използвайте органично,
за да не рискувате да добавите и токсини или пестициди към иначе
здравословния продукт. Освен това можете да го ползвате не само върху
себе си, но е безопасно и полезно за деца и бебета.
Грижа закоста:
Кокосовото масло действат антимикробно накосата, което спомага за заздравяването й
и намалява косопада. Всъщност една от причините за косопада са микроби,
които действат в корените на косата.
Витамин Е - почти всички знаят, че е важен за кожата и косата. Пази ги здрави и обновява косата.
Овлажняваща
способност - прави косата мека и предотвратява чупенето на косъма,
което го прави по-добър балсам от синтетичните такива.
Без пърхут -
различните мастни киселини представени в кокосовото масло премахват
пърхота. Редовната употреба може да ви спаси от пърхот за дълго време.
Грижа за сърцето:
Кокосовото масло не съдържа холестерол и всъщност действа благотворно на
сърдечносъдовата система. От кокосовото масло се образуват стероиди с
противостареещо действие като прегненолон, прогестерон и DHEA
(дехидроепиандростерон). Едно от най-впечатляващите
преимущества на кокосовото масло е свързано със сърцето. Преди години се
е смятало, че всички мазнини и масла са вредни за сърцето. Сега
познаваме кокосовото масло (заедно с още няколко), които в
действителност могат да подобрят състоянието на сърцето, като редуцират
холестерола в тялото. Пробвайте да използвате кокосовото масло в
готвенето или когато печете. Може да се добави и към някои специални
салатени дресинги.
Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилника. Кокосовото масло може да се яде и използва локално от всички възрасти: деца, възрастни и стари хора.
За зъбите: една чаена лъжичка кокосово масло, намазана върху вашите и на
детето ви зъби и венци, убива микробите в устата и нормализира pH на
устната кухина.
За добратафигура:
При консумация на 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици се намалява видимо коремчето .
И още ползи за здравето:
Консумацията на сурово кокосово масло/олио може да помогне за доброто ви здраве по следните начини:
- подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини (А, D, Е, К и бета каротин) и аминокиселини.
- подсилва имунната система – кокосовото масло се бори естествено с вируси, бактерии и бързо развиващи се гъбички.
- подобрява използването на захарта в кръвта и намалява симптомите на хипогликемия.
- подобрява усвояването на калций и магнезий.
- мощен антиоксидант е.
-
помага на тялото да използва по-пълноценно есенциалните мастни киселини
(омега-3, омега-6, омега-9). Може и трябва да вземате кокосово масло
заедно с други суперхрани, богати на мастни киселини омега-3 (конопени
семена, лен, и др.). Кокосовото масло и мастните киселини омега-3, може
да са два пъти по-ефикасни, ако се вземат заедно, отколкото поотделно.
Всички
студено-пресовани масла се увреждат от светлината, кислорода и
топлината. Кокосовото масло в стъклена опаковка е за предпочитане,
защото пластмасата не защитава мазнините от кислорода и кокосовото масло
може да се смеси и разтвори някои пластмаси на молекулярно ниво.